Címkék

, , ,

Úgy tűnik, Fed azon nyilatkozata, hogy fáj a lába, fáj a karja, fáj mindene, nem csupán a sok meccs miatt fellépett kimerültségre vonatkozott, a lábsérülés ennél kicsit komolyabbnak tűnik, de mivel elég jól (…) játszott a hétvégén, nem hiszem, hogy nagyon komoly lenne, de azért jobb az ilyenekre odafigyelni (mármint nekünk, rajongóknak), hogy majd amikor WTF-en egyszer csak elkezd sántikálni, akkor ne lepődjünk meg 😉

“I’m very happy with the quality of my game today, as I definitely didn’t feel the best and had a problem on my leg, which has troubled me a bit since the final of the US Open.”

“I took a chance with my fitness because I was not feeling great coming in. I’m happy I kind of survived, but I definitely need a rest right now because my leg is hurting quite a bit.”

Tudod mikor hiszem el neked, hogy csak a döntő után kezdett el fájni…

De nincs is mit csodálkozni ezen a legújabb sérülésen: a Madrid óta kezdődő időszakban a tornákon, amiken részt vett, a maximálisan játszható 38 egyes mérkőzésből 36-on játszott. Brutális.

Ami az év további részét illeti, Roger meglehetősen kellemes helyzetben van: Párizsból 250 pontot, Madridból 450 pontot, míg Bázelből 500 pontot véd, ez összesen 1200 pont. Rafa helyzete ha lehet, még jobb: Párizsban ő is 250 pontot, Madridban 450 pontot véd, és neki nincs további védendő pontja. Fed és Rafa között jelenleg 2410 pont különbség van.

Kérdés persze, hogy lesz-e büntetés az 250-es és az 500-as tornák miatt. A 250-es tornáknál egyértelmű a helyzet: a kötelező kettőből csak egyen vett részt, ezt már nem is pótolhatja, így a Dohában szerzett 90 pontot mindenképpen elveszíti.

Az 500-as tornákkal már érdekesebb a helyzet: Dubaiban nem indult, ugyanakkor sérülést igazolt + promóciós tevékenységben is részt vett, így ez a nulla pont beszámít. Monte Carlo a szabályzat szerint 500-as tornaként beszámítható, így ez már kettő. A Davis Kupa szereplés is beszámítható, ha csak három 500-as tornán vesz részt az évben, és az azokon szerzett legrosszabb eredménynél a DC szereplése jobb: Fed 15 pontot kapott a két egyes győzelemért, ami nyilván jobb, mint a dubai nulla.

De be kell vallanom, hogy ez a rész nem teljesen világos nekem a szabálykönyvben, ezt írja:

1. Player has not more than three 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than lowest best other.

2. Player has four 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than the lowest 500. Also, 500 0-pointers cannot be replaced.

Lehetséges, hogy ez a “best other” kategória a 250-es tornák lennének, de igazából ez nem változtat sokat a helyzeten: ez Halle, szintén nulla ponttal.

Szóval, ha jól értelmezem a dolgokat, a négy 500-as torna, akkor is meglesz, ha esetleg nem indul Tokióban, vagy Bázelben, de az egyiken mindenképpen kell.

Ha már sérülések: Rafa visszalépett Bangkokból, mivel a hasizomsérülésének még legalább két, de inkább három hét kell, hogy rendbe jöjjön.

Az igazság az, hogy néha úgy irigylem a Rafa rajongókat: ők még azt is tudják, hogy Rafa hasfalán 15 mm-es a repedés,  hogy a Delpi meccs után rögtön MRI-t csináltattak, meg tudták, hogy tegnap ment vissza felülvizsgálatra, ahol újabb MRI-t készítettek, mi meg csak annyit kapunk, hogy “hát, fáj a lábam”. Meg “hát igen, fájt a hátam, valami izomdolog volt”…

Mindenesetre, sérülés ide vagy oda, úgy láttam Fed igen jól szórakozott ezen a hétvégén:

Armanit sikerült végre becserkészni.

Majd közös ünneplés következett: a videó eleje a Fedet franciául! elkötelezett társaság tagjainak okoz örömet, a videó közepe-vége viszont mindenkinek igen jó szórakozást nyújt (konkrétan sírva röhögőset):

“We are the Swiss”

Azt hiszem, nem is fűzök hozzá ehhez semmit 😉

/Max annyit, hogy személyes tapasztalatból kiindulva ilyesmit csak akkor csinál az ember fia/lánya, ha egy alkoholteszten már nem teljesítene jól 😉 /

Reklámok