Címkék

, , , , , , ,

Feli és Tommy négy szettben legyőzték az egyébként nagyon jó izraeli párost, így Spanyolország ismét a Davis Kupa döntőjében.

Bevallom, hogy az eredmény ellenére sajnáltam egy kicsit Felit, aki nagyon jó páros játékos, és szemmel láthatóan lubickolt ebben az egész szituációban, mert Robredo, hogy is fogalmazzak finoman, nem egy “nagy alkalom” teniszező, ugye?

Érdekes dolog ám ez a Feli gyerek: a tavalyi döntő hőse is egyértelműen ő volt, megverte JMDP-t, a párosnak is ő volt a motorja, húzta magával Verdát rendesen, a tízezres argentin közönség őt nem riasztotta, hanem ellenkezőleg (minél jobban szurkoltak, annál jobb volt, mondta utólag), míg pl. Verdának az első meccsén szabályos pánikrohama volt.  Most is úgy tette helyre Tommyt, ahogy kell, és csak úgy szikrázott a szeme.

De amikor “csak” saját magáért kell játszania, akkor ezeket a tulajdonságait igen-igen ritkán veszi elő… fura dolog az ember, na.

Felinél jobban csak a szegény labdaszedő kislányt sajnáltam, aki a második szett TB-ben megsérült. Az egy dolog, hogy ölben visznek le a pályáról, de hogy miattad áll a játék öt percig és még Rafa Nadal is megnéz, hogy jól vagy-e… hát, szegény kiscsaj helyében én a szobámban bujkálnék, kb. úgy 18 éves koromig 😉

Ha már spanyolok, akkor kihasználom az alkalmat és beteszek még egy képet, mert megérdemeljük 😉

A spanyolok ellenfele a döntőben a cseh csapat lesz, miután Berdych és Step három szettben verték a Ciliccsel felálló horvát párost. Hatalmas gratula a cseh csapatnak, Franciaország, Argentína után a horvát csapaton is túljutottak, azért ez nem egy lebecsülendő teljesítmény. A csehek harmadszorra vesznek részt a DC döntőben, legutoljára 1980-ban kerültek be, akkor meg is nyerték az összecsapást.

A szerbek 3-0-ra vezetnek az üzbégek ellen, a svédek 2-1-re Románia ellen, a brittek viszont kikaptak párosban a lengyelektől, hiába játszott Mari, így 2-1-re vezetnek, szóval úgy néz ki, hogy Mari sem tudja a britteket megmenteni a kettes zónától.

Jó tanács Marinak: kövesd Fed példáját, és amíg nem lesz egy valamire való kettes számú játékos, hagyd a manóba.  Nem éri meg.

Advertisements