Címkék

, ,

Majdnem két méter. A szervája, ha működik, halálos. A tenyerese tömegpusztító fegyvernek is jó. Atombiztos kétkezes fonákja van. Jól mozog. Nem fél a hálótól. Tudja mit akar, és nem fél. Ő a Jövő. Ő a Bébi Zsiráf.

usodelpivsfed

Delpike az AO-n 6-3, 6-0, 6-0-ra kapott ki Fedtől. Hét hónappal később öt szettben Fedet verte meg élete első GS győzelméért. Ez olyan történet, mint Fed 2001-es Sampras ellen aratott wimbledoni győzelme. Olyan, mint Rafa 2005-ös, rögtön elsőre megnyert Roland Garrosa. Olyan történet, amivel a későbbi nagyok kezdenek.

Bébi Zsiráf azt mondta a győzelem után, hogy két célja volt: az egyik megnyerni a US Opent. A másik: olyanná válni, mint Roger Federer. Az egyik cél már megvan. A másiktól, tudja, még nagyon messze van.

Igen, Delpi, még nagyon-nagyon messze. Remélem lesz elég kitartásod, alázatod, szerencséd, tehetséged ahhoz, hogy sikerüljön. Mert a neheze csak most kezdődik. Kérdezd csak meg Djokót.

Én szorítok neked.

Ui: remélem lesz olyan bátor brit újságíró, aki megkérdezi Maritól, hogy milyen érzés, hogy Delpi hamarabb nyert GS-t, mint ő 😉

Ui2: szerintetek mennyi idő kell ahhoz, hogy helyreálljon az alvásom? 😉

Advertisements