Címkék

, , , , ,

Mivel Ad megkért, hogy semmiképpen sem hagyjam abba az előzetes találgatásokat, mert annyira mulatságos, ahogy sose jönnek be, ezért úgy döntöttem, hogy újfent kedveskedek neki.

Mit várok a mai elődöntőktől?

Delpi/Rafa: ettől a meccstől várom a magas színvonalú teniszt, Delpi csak két napot hagyott ki, Rafa játékban volt, igaz a tegnapi 30 perc max. átmozgató (fél)edzésnek volt jó, és mindketten nagyon akarják ezt a döntőt. Delpi élete első GS döntőjéért küzd, és egy lehetőséget már elszalasztott öt kemény szettben, most pedig jobb esélyei vannak, mint Fed ellen az RG-n voltak. Rafa pedig szeretné ezt az évet pozitívan zárni, a karrier GS nyilván feledtetné az RG fiaskót. Az elég jól látszik, hogy a térdével nincsen semmi baj, az elmúlt két és fél torna elég volt arra, hogy a játéka összeálljon, a hasfalhúzódása pedig nem tűnik súlyosnak.

Delpi annyira nem játszik szvsz jól, mint az amerikai HC idény elején tette, de Rafának ez a pálya nem a közege. Kemény, hosszú meccsre számítok,  ahol sok fog azon múlni, hogy hogyan működik Delpi első szervája, valmint hogy mennyire tudja leszorítani a ki nem kényszerítettek számát, ami sokkal több volt az eddigi meccsein, mint Rafának, illetve, hogy sikerül-e neki Rafa nem annyira acélos szerváit letámadni. Rafa pörgetett fonákja Delpinek nem okozhat gondot, a kondíciója, valamint az, ha nem lesz kellően felpörögve, viszont igen.

Szóval arra számítok, hogy szoros meccs lesz, ami a végén néhány ponton fog múlni, és mivel ezeknél a pontoknál a tapasztalat mindennél többet számít, ezért Rafának adok nagyobb esélyt, olyan 55%-ot Delpi 45%-éhez.

Fed/Djokó: ha abból kellene kiindulni, hogy mit mutattak eddig a tornán, akkor gondolkodás nélkül Fednek adnám a nagyobb esélyt, azonban nem lehet tudni, hogy ez a hosszú szünet milyen hatással lesz a játékosokra. Illetve azt lehet tudni, hogy Fedre milyennel lesz, a kérdés az, hogy Djokó hogyan reagálja le. Djokó eddigi pályafutása nem arról tanúskodott, hogy fejben annyira ott lenne, illetve hogy megbízhatóan hozná azt, amit tud, mindegy hogy esik, vagy fúj, így azt hiszem, Djokó társulni fog Fed mellé a “hogy üthette ezt ki/mellé/a hálóba” játékba. Nem hiszem, hogy a játékosok egymásnak esnének rögtön az elején, nem számítok tehát Fed részéről sem Cincy első szettes játékra, inkább óvatosabbak lesznek. A végeredmény elsősorban azon fog múlni, hogy melyikőjük tud majd hamarabb felvenni egy elfogadható ritmust, és hogy melyikőjük fogja tudni a biztonsági teniszt kisebb hibaszázalékkal játszani. Nem gondolnám, hogy három szettben vége lenne, négy szettre számítok, de ötön sem lepődnék meg.

Tekintettel arra, hogy Fednek sokkal nagyobb tapasztalata van az ilyen szituációk kezelésében, neki adok több esélyt,  olyan 60%-ot Djokó 40%-ához, bár meglepődnék, ha az első szettet nem veszítené el.

Jup, tartok tőle, hogy Fed-Rafa finálénk lesz, bár Fed/Delpit szeretnék.

Szóval hajrá Delpi és hajrá Fed! 😀

/Bár be kell valanom, hogy egy Nole/Delpit is nagyon tudnék élvezni 😉 /

Advertisements