Címkék

, , , , , ,

Az eső megkönyörült az USO szervezőin: végül sikerült mindkét női elődöntőt lejátszani tegnap, igaz, végül azonos időpontban, így a Woz/Wicki meccset a kutya se látta.

De helyette ott volt Kim és Serena, aki gondoskodott arról, hogy ez az elődöntő sokáig emlékezetes maradjon.

Az első szettet Kim nyerte, 6-4-re, a második szett 6-5-nél járt, Serena szervált a 6-6-ért, amikor igen érdekes dolgok történtek.

15-30-nál a vonalbíró bemondott egy lábhibát Serenának, így lett 15-40, és Serena nem túl nyugodtan reagálta le a dolgokat.

Utólag kiderült, hogy azt mondta a vonalbírónak, hogy ha lehetne, akkor lenyomná a kurva labdát a torkán. Hehe.

Persze, ezzel még egy pont büntetést kapott, így ennyi volt a meccsnek.

Az igazság az,  hogy Serenának tudnia kellett volna, hogy így egyszerűen nem lehet viselkedni, és a büntetés teljesen jogos volt, ugyanakkor egy ilyen szituációban lábhibát bemondani… valahogy az az érzésem, hogy a nő nem fog többet nagyon vonalbíróskodni a US Openen.

Ma tehát Kim és Wozie döntő (este 9 órakor, nekünk hajnali háromkor), de lesz azért két férfi elődöntő is. Rafáék ottani idő szerint délben (nálunk 18 óra) kezdenek, Fedék ottani idő szerint 16:30-kor (nekünk 22 óra 30).

A döntés elég nehezen érthető: így Djokó kereken négy napja nem játszott tétmeccset – Fed is majdnem négy napnál tart – akkor, amikor ma délután pályára fognak lépni. Mind Rafa, mind Fed az első meccset kérte, végül a CBS döntött. A második elődöntő ugyanis abban az idősávban lesz, ahol eredetileg a  döntő lett volna, és a CBS úgy gondolta, hogy a Fed/Djokó több nézőt vonz majd, mint a Rafa/Delpi.

A döntő hétfőn lesz ottani idő szerint 16 órakor, nekünk 22 óra.

Számomra különösen azért rossz ez így, mert holnap ötkor kell kelnem, magyarán semmit sem fogok látni Fed meccséből. Ha lesz olyan, aki fennmarad, nagyon hálás lennék, ha a végén beírná nekem a végeredményt, meg hogy miért lett az eredmény az, ami, hogy hajnalban ne kelljen kutatnom, hogy mi történt és hogy. A fáradozást majd meghálálom valahogy 🙂

Fed egyébként csütörtökre szabadnapot vett ki, pénteken és tegnap pedig fedett pályán edzett. Fed a maga sztoikus módján nem tűnt túl boldognak a csúszás miatt, pedig akkor még nem is tudott arról, hogy a második meccs az övék.

Advertisements