Címkék

, , ,

Jaj, Bébi Zsiráf egyszerűen hihetetlen volt: 6-2, 6-2, 6-2. Ennél persze szorosabb volt a meccs, de Delpi hozta a fontos pontokat, míg Rafa nem.

Az igazság az, hogy Bébi Zsiráf egész egyszerűen félelmetes teniszezővé vált az elmúlt nyolc hónapban, pont azt beszéltük Addal, hogy az az AO zakó valószínűleg fontos pont volt zsiráfunk életében. Nekem már akkor is volt egy olyan érzésem, hogy ez nem biztos, hogy az a meccs annyira rossz volt neki, mint amilyennek látszott. Fed is csak a legnagyobb tisztelettel beszélt róla az AO után is, és megmondta, hogy nagy teniszező lehet belőle. És hát Fedre az ilyen dolgokban érdemes hallgatni.

Persze, Rafa nem élete játékát játszotta, de azt hiszem, hogy abban is van nagy igazság, amit SZG mondott: Delpi lehet Rafa mumusa. SZG ezt nem tudta tényekkel alátámasztani, szerinte csak egy megérzés, de szvsz ennél többről van szó: Delpinek Rafa minden erőssége fekszik, és teljesen semlegesíti őket. Ezt Rafa pontosan tudja és az, hogy Rafa a fontos pillanatokban rendre hibázott, nem véletlen. Fed ellen nem hibázott volna.

Delpike mai (és az elmúlt öt hónapban mutatott) produkcióját elnézve, azt hiszem csak egyetlen ember van, aki meg tudja akadályozni, hogy megnyerje ezt a GS-t, és az is csak akkor, ha nagyon jól játszik.

Néhány óra múlva kiderül, hogy ez az ember ott lesz-e a döntőben.

Advertisements