Címkék

, , , , , , , , ,

Miért is nem szabad Fednek szép, visszaüthető labdákat, ritmust és önbizalmat adni?

Hát ezért:

Fed vs Robredo: 7-5, 6-2, 6-2.

Az első szetten még érződött Feden a Hewitt-meccs okozta bizonytalanság, de miután megvolt az első szett, semmi nem állíthatta meg. Be kell vallanom, hogy én már az első pár gém után sem aggódtam, még akkor is, ha azok szorosabbak voltak, miután az első néhány tenyeres és fonák nem a hálóban kötött ki, már tudtam, hogy nem lesz nagy baj ma. Az utolsó szett csak azért nem lett péksütemény-szerű, mert Tommy utolsó két szervagéménél Fed már nem kapart annyira a bréklabdáknál/bréklabdákért, mint előtte.

Igen, ennyire figyelmes ember. Vagy csak meg akarta köszönni, hogy Tommy szépen beütötte 😉

Erre szüksége is lesz Fednek, mert nem más jön, mint Vérivó Söd. Aki mostanában nem annyira vért iszik, most egy újabb típusú fekete mágiát alkalmaz: az ellenfelek a meccs közben hosszabb-rövidebb idő eltelte után rosszul kezdik magukat érezni, majd feladják a harcot és visszalépnek.

Tegnap Kolja volt az áldozat, aki 7-5, 3-6, 6-2 után úgy érezte, hogy neki ennyi elég volt, és befejezte a játékot. Ugyan Södöt is ápolni kellett /szédült/, de mi tudjuk, hogy ez csak az elterelés része volt.

Söd fekete mágia közben:

Fed és Söd az RG és Wimbledon után már harmadszor találkoznak ebben az évben GS-en egymással, az eddigi összmérleg 11-0 Fed javára, de hát minden meccs nulláról indul, ugye. Södnek elvileg a US Open borítása fekszik a legjobban, és a wimbledoni meccs is küzdelmes, szoros meccs volt, a három szettes győzelem ellenére.

Igaz, szerintem Söd most nem játszik annyira jól, de igazán Fed formáját se tudnám megmondani, hogy milyen (egy edzőmeccs, egy rutinmeccs, egy borzalmasmeccs és egy könnyűmeccs nem igazán adott megfelelő támpontot ennek megállapítására), de azt hiszem nem mondok nagy újdonságot, ha azt mondom elsődlegesen azon fog múlni a meccs, hogy melyik Fed lép pályára.

Mindenesetre most Söd hozzáállása is más egy picit, míg az RG-n és Wimbledonban kerek-perec közölte, hogy semmi esélye, most másként gondolja:

Of course, you know, he beat me a lot of times. But we had a few very good matches, and I had some good chances to actually win in a couple of them, so of course to me he’s the best player of all time. But, again, we had a lot of good matches. If I can play well, hopefully I have a small chance.

De nem kell aggódni, Fed Södöt is számon tartja:

Yeah, I mean, it seems like he’s on a good run again. I think of him, I think obviously of the French Open final, which was a great one for me, a great tournament. He’s been able to stay strong. He played well I think in Bastad, won that. Sort of played okay also through the summer. Here he is in the quarters. It’s a tough challenge. I hope I can play well because it’s always kind of close with him. He’s a tough player.

Fed a Tommy elleni győzelmével egymást követő 22. GS-én került a legjobb nyolcba, ha sikerül Robin ellen nyernie, akkor ez a sorozat az elődöntőkre is érvényes.

De Fed tegnap egyértelművé tette, hogy nem ezért van itt:

I guess when it snaps is when it’s a pity. As long as it’s going, you go with it, you know. It’s not something I aim for. I’m aiming for almost bigger, to be quite honest. I try to defend the title here, not just to reach another semi so my streak stays alive.

És mondott néhány nagyon szép dolgot arról, hogy miért is szereti ő még mindig ezt a játékot játszani:

It’s just about having fun out there, playing a good match, playing good tennis, enjoying the moment, playing in packed stadiums. It’s something not many people get an opportunity to do.

I think everybody would love to be in my shoes. Why should I give away my spot really because I enjoy too much and people love to come see me play? So this is motivation alone for me. I mean, it’s plenty. I have plenty of reasons for me to keep on playing.

Djokó közben igyekszik visszaszerezni a saját motivációját arra, hogy játsszon: Cahill és McEnroe segítségével a teljes Djokó PR gépezet dolgozik, hogy visszaállítsák a tavalyi US Open után a közönséget Djokó mellé. Ennek keretében Djokó boxában szeptember 11-ei áldozatok gyerekei foglalhatnak helyett, illetve a tegnapi meccs végén Cahill teljesen spontán rávette Djokót, hogy mutasson már be egy-két utánzást, Djokó pedig tanulva a múlt hibáiból már visszavonult játékost parodizált, aki még a pályára is kijött, és ütögötett vele. Persze, hogy a jó öreg Macről van szó.

djokousostep

Egyébként Djokó könnyen intézte el Stepet, 6-1, 6-3, 6-3-ra.

A nap negyedik meccsét Verda és a Roddickot kiverő Isner játszotta, és az első szett után egyértelmű volt, hogy Isnernek csak akkor van esélye, ha három szettben nyer. Isner szemmel láthatóan nem tudott regenerálódni az ötszettes szombati meccsből, mihelyst szaladni kellett gondban volt. Ennek megfeleően Verda 4-6, 6-4, 6-4, 6-4-re győzött, és az elődöntőbe kerülésért Djokóval játszhat.

Advertisements