Címkék

, , , , ,

A tegnapi nap az alábbi jelenettel egyszerűen összefoglalható:

Jup, Rafa és Nico szimultán kaptak orvosi segítséget, de a meccs ezen szakaszában ezen már csak jót röhögtünk. (Rafának a hasfalhúzódása újult ki, Nicónak meg hátproblémái voltak.)

Addig ugyanis a fiúk bemutatták, hogy ők is tudnak ám csajteniszt, ha akarnak, a végén az nyert, aki százalékos arányban egy picit többször hozta az adogatását.

Ez persze Rafa volt, aki végül három szettben jutott túl Almagrón, de ezt mindössze annak köszönheti, hogy Nico egy méretes lúzer. Rafa szar volt (mondjuk mi inkább kussoljunk azt hiszem 😉 ), és van egy olyan érzésem, hogy ez a történet nem fog az elődöntőig eljutni. A Monfils/Gonza/Tsonga hármasból csak lesz már valaki, aki úgy dönt, hogy játszani akar.

De azért a tegnapi meccsnek voltak általam is értékelhető részei 😉

A nap általam legjobban várt meccse sem okozott sokkal több örömet: az első szettben Simon lelépte Szunyit, aki aztán összekapta magát és hozta a második szettet, aztán a harmadik szett végére Gilles már lépni se bírt, a negyedik szett elején fel is adta.

Simon már Wimbledon óta tenditisszel küszködik, a montreáli tornán meccsen kívül csak bicegett, azt hiszem lassan itt az ideje, hogy ő is intenzív rehabilitációba kezdjen.

A nap másik általam legjobban várt meccsén Bébi Zsiráf lépett pályára Crazy Dani ellen (akik még nem hallottak volna a srácról: ő volt az, aki ellen néhány játékos petíciót kezdett, hogy zárják ki a tourról…) , természetesen ez a meccs sem múlhatott el jónéhány  brék és egy MTO nélkül. Ez utóbbira azért volt szükség, mert Delpinek sikerült bevernie a könyökét a falba.

Delpi is elveszítette első szettjét, Crazy Dani pedig nem volt annyira crazy, sőt a meccs után nagyon aranyosan nyilatkozott Bodónak:

“Yeah, I had this problem the last couple of years, but now since half a year I’m working very hard with a mental coach, and he helps me with this. Yeah. I mean, it’s still not perfect, but it’s getting better and better. But if sometimes I don’t shout like I do, or throw the racquet, I might explode myself, and there will be a big mess on the court.”

“I couldn’t control the negative energy I had. I was freaking out almost every ball I missed, but now. . .it takes a long time that something comes out of my mouth, or that I bounce the racquet in one of the ways I do it, as you said before. I improved my game and I improved my personality, and I also worked very hard. Everything is okay now. The guys in the locker room, today they were watching and when I came off the court they said, ‘bad luck,’ or ‘better luck next time.’ It’s better like this.”

És mindenki együtt: awwww.

Dentnek esélye sem volt Mari ellen, Tsonga, Cilic, Gonza és Monfils is gond nélkül jutottak tovább, az utóbbi ellenfele, Acasuso sérülés miatt visszalépett.

Nicolas Almagro ESP (32) – Rafael Nadal ESP (3) 5-7, 4-6, 4-6

Taylor Dent USA – Andy Murray GBR (2) 3-6, 2-6, 2-6

Juan Martin Del Potro ARG (6) –  Daniel Koellerer AUT 6-1, 3-6, 6-3, 6-3

Juan Carlos Ferrero ESP (24) – Gilles Simon FRA (9) 1-6, 6-4, 7-6(5), 2-0 (visszalépett)

Jo-Wilfried Tsonga FRA (7) –  Julien Benneteau FRA 7-6(4), 6-2, 6-4

Tomas Berdych CZE (17) – Fernando Gonzalez CHI (11) 5-7, 4-6, 4-6

Gael Monfils FRA (13) –  Jose Acasuso ARG 6-3, 6-4, 1-0 (visszalépett)

Marin Cilic CRO (16)  – Denis Istomin UZB 6-1, 6-4, 6-3

Reklámok