Címkék

, , ,

Azért Fednek végtelen türelme van, mert ezt most már én is kezdem unni. Mármint azt, hogy jön az egyszeri atp 80., 60., 40-dik és úgy dönt, hogy pályafutása minden tapasztalatát, minden tehetségét és bátorságát bevetve élete meccsét játssza, mert ez itt most az ő 15 perce.

Persze, ezt nem azért mondom, mert bármi bajom lenne Greullel. Sőt. Le a kalappal előtte, a meccsről készült DVD-t büszkén mutathatja majd az unokáinak,  és a barátnője is annyira helyes volt, szépen felöltözött, elegánsan, látszott, hogy nekik ez most nagyon sokat jelent.

Meg valahol hatalmas elismerés is, hogy az egyszeri teniszező úgy áll oda ki, hogy pontosan tudja, erőn felül, minden rendelkezésére álló tudását és még annál is többet ki kell pakolnia a pályára, ha úgy akar lemenni onnan, hogy ne kelljen saját magának szemrehányást tennie.

De azért itt igen jó teniszezőkről beszélünk, akik tudnak nagyon-nagyon kellemetlen perceket okozni bárkinek, és akkor az én idegeimről már nem is beszéltünk 😉

Oké, mondjuk ez a meccs nem volt az az ó istenem, ó istenem Berdych/Haas jellegű (az még hátra van… 😉 ), de azért eléggé szentségeltem a 3. szettben 1-4-nél. Aludni akartam már, na 😉 (Mert végül csak néztem, köszönöm telihold 🙂 )

Mindemellett jó kis meccs volt: az első szett után Greul rájött, hogy itt most neki atomteniszt kell játszania, és azt is játszott: bejött neki minden, ami csak bejöhet.

Persze, azért ezeknek a játékosoknak megvan az az előnye, hogy nem tudják ezt a szintet huzamosabb ideig hozni: Greul is másfél szetten keresztül játszott top 10-es teniszt, de a 3. szett végére már látszott, hogy kifulladt a dolog.

Ami Rogert illeti nem tudom, hogy mi esik nagyobb súllyal a latba: az hogy engedte, hogy Greul így tudjon játszani, vagy hogy egy így játszó ellenfelet is három szettben, TB nélkül vert meg, minden fontos pontot megnyerve, a 3. szettben 4-1-ről fordítva.

Az igazság az, hogy Fed játéka jól néz ki. Azt is mondhatnám, hogy nagyon jól. Talán egy második körhöz képest túl jól is. Mondjuk muszáj volt.

Egy dolgot kivéve. Na, kitaláltátok? 😉 Igen, az első szerva. Sajnos tartok tőle, hogy ezzel az első szervával kell végigcsinálnunk ezt a US Opent, érthető okoból a szervája nem szokott változni egy-egy torna során. Max. a negatív irányba.  Hát, ez van.

Viszont újra tudja azt, ami az elmúlt egy év során sokszor hiányzott: amikor akar, tud egy szintet lépni. Tényleg.

I actually started to feel sort of at the end of the first and beginning of the second that this can become a tough match. It was tricky with the wind as well. It was coming again from the one end.

If you don’t break on the opportunities you have, all of a sudden you’re having to serve against the wind. The other guy takes a couple of chances. The next thing you know, you’re down a break. It happens quite often. Especially he was, again, one of the players like in the first round who picked a lot of sides, went for broke at times. He got in the zone there for a little bit.  (…) It’s hard. Shows what a good player he is.

I just had to make him play more shots, be more tough. I had to raise my level today to win, because that’s what the game was required today to get through.

Szóval váratlanul (?) színvonalas meccsen: Fed vs. Greul: 6-3, 7-5, 7-5

Ui.: Fed esti ruhája telitalálat 😀

Ui2: Már nem volt az a Napsütéses Fed. Ezt jó jelnek veszem 😉

Reklámok