Címkék

, , ,

Fed vs Djokó 6-1, 7-5

Fed ezzel élete 16. MS tornagyőzelmét könyvelhette el, a ranglista vezetője Agassi, 17 győzelemmel, így egy újabb rekord került elérhető közelségbe. Fed két év után első keménypályás MS győzelmét aratta (2007. Cincinnati), és ebben az évben bizony ez volt az első keménypályás tornagyőzelme. Legközelebb utoljára ehhez a teljesítményhez az AO-n járt.

Fed 61. tornagyőzelme volt ez, ugyanakkor az első apukaként 🙂

Azonban azt hiszem, hogy ezeknél is fontosabb, hogy az elmúlt két napban két olyan játékost győzött le, akikkel az utóbbi időben gondjai voltak: szombaton Mari négyes sorozatát, tegnap pedig Djokó két meccses sorozatát szakította meg.

És nem is akárhogy.

Az első szettben szegény Djokó csak pislogott, nem játszott ő rosszul, de ha Fed így beindul, senki sem tudja megállítani. Kérdezzétek erről Lleytont, Roddickot, vagy Delpit 🙂

A tenyeres életveszélyes volt, a második szervák első szerva értékűek, fonák, röpte, és fantasztikus lábmunka. És ami a legfurcsább: két egymást követő meccsen sikerült ezt a szintet hoznia. Ilyen se volt még ebben az évben.

“Djokó cuki” első felvonás: amikor sikerült azt az egy gémet összehoznia, feltett kezekkel örömködött 🙂

Aztán a második szettre értelemszerűen kicsit visszavett a tempóból Fed és Djokó sem keseredett el az első szett után: sikerült is rögtön breakelnie Fedet, és hoznia a két adogatását, 3-0. De igazából lehetett látni, hogy még így is lehet, hogy elég lesz a két szett: Fednek gyakorlatilag minden Djokó adogatásnál deuce, vagy break lehetősége volt, és a következő Djokó szervagémnél vissza is breakelt, így lett 3-2. Majd 5-5-nél Djokó 40-40-nél egy kegyetlenül rossz rövidítéssel próbálkozott, és ennyi volt.

A legjobb labdamenetek

Mint ahogy Djokó, a trófeás asztal mellett állva, a díjátadón mondta:

“The closest I was going to get to the first-place trophy is now.”

Azt hiszem, a srácnak jót tett az elmúlt két év (szülők hol vannak pl.?), kezd lassan ember lenni belőle 🙂

Fed az eseményeket úgy vette tudomásul, mintha ez a produkció a világ legtermészetesebb dolga lett volna, a díjátadón még a közönséget is gatyába rázta egy kicsit (megdicsérte Nole-t, és sok sikert kívánt neki az USO-ra, majd tartott egy rövid szüntet, ilyenkor szokásos ugye tapsolni, de az amcsik nem vették a lapot, ezért megkérte őket, hogy akkor legyen szívesek és tapsoljanak már Novaknak, lol), megköszönte az ikreknek, hogy két héttel hamarabb jöttek, majd szétszedte a fagyikelyhet, amit kapott 😀

A díjátadó a legjobb pillanatokkal

Na, jó a presseren azért ő is némi meglepetésének adott hangot.

“I felt like my game was already pretty well in practice already, so I knew when I was coming over here it was just not just to show up, but to really do something. I mean, that it already paid off so quickly I’m a little bit surprised, you know.”

Szóval Fed adott egy kis gondolkozni valót a fiatal trónkövetelőknek így az USO előtt, bár van egy olyan érzésem, hogy főként Marinak.

A meccs után Djokó némi rezignáltsággal a hangjában jelentett ki:

“Unfortunately I was born in the wrong era.”

Persze azért nem minden szép és jó, Fednek is van még mit dolgoznia a következő egy hétben. Mert tök jó, hogy 59%, meg 55%-os első szervával is megy Mari és Djokó legyőzése, de tartok tőle, hogy egy (remélhetőleg) két hetes, három nyert szettre menő tornán ez nem lesz elég. Biztosan kellene hozni azt a 60%-on felüli első szervát, és vissza kellene varázsolni az RG-s és W-s első szervákat, mert ez jelenlegi elég messze van tőle. Jó nem annyira messze, mint az év elején, de nem is acélos.

Igen, szíves örömest visszarángatok mindenkit a biztos anyaföldre 😀

Majd megköszönitek utólag 😉

Reklámok