Címkék

, , , , , , , , ,

Fed némi zökkenővel jutott tovább Ferrer ellen, nem mintha könnyű meccsre számítottam volna, nem is lett az 🙂

Az első szettben Fed szimplán pocsékul játszott, de ennek megvolt az oka. Egyrészt a meccs nagyon korán, ottani idő szerint délben kezdődött, és a délelőtti esőzés miatt nem tudtak a játékosok bemelegíteni, hiányzott a szokásos meccs előtti fél óra beütögetés, ezen kívül nagy szél volt.  A meccs végé Fed kiütött a nézőknek néhány labdát, ezek közül kettőt visszafújt a szél a pálya mellé, egyet meg kifújt a stadionból…

A szél, a két játékos igencsak eltérő játékstílusa miatt, nyilván Fedet zavarta jobban, és a szokásosnál hosszabb időbe tellett neki, hogy megtegye a szükséges módosításokat.

Viszont ahogy haladt előre a meccs, úgy alkalmazkodott egyre jobban, és Ferrer stílusa (jó hosszú labdamenetek) jó volt arra, hogy egyre inkább belelendüljön, így fokozatosan javult, a harmadik szettben pedig már kifejezetten jól játszott. Igaz, még ekkor is lett volna Davidnak esélye (3-1-re ment), de Fednek sikerült rögtön visszabreakelnie és innentől kezdve nem volt kérdés.

Fed így látta a dolgot:

I think at the beginning maybe my footwork was just a touch off. After that I think got it together, you know, and started to play better and better. In the end when it goes your way, all of a sudden you can actually use the wind to your advantage in a big way. That’s what I actually hoped to do the whole match today, but it’s not so easy sometimes.

Szóval összességében nem volt rossz meccs, szvsz kezd bemelegedni, örülök, hogy még legalább egy meccset játszani fog, úgy látom, hogy szüksége van erre, azt hiszem ez a két torna volt gyakorlatilag az edzés az USO-ra.

Fed szerint is:

For me it’s just really getting match play. I still think sometimes I’m playing wrong decisions out court, you know. I’d like to play sometimes a bit more aggressive or a bit more with spin. I tend to do the opposite. It’s just like those little ideas you have sometimes that need to come at the right time.For that, you need matches. That’s why this win today was perfect. Gives me another opportunity to play another match.

Az első szerva továbbra sem igazán megbízható, bár korántsem olyan rossz, mint tavasszal volt. De erre is megvan a magyarázat: Fed azt mondta, hogy mivel öt hetet kihagyott, jelenleg izomláza van a mellkasában a szerválástól… 😀

Ja, és nagyon akarta ezt a meccset, hál istennek 🙂

Rafa is kezd belelendülni, a PHM elleni meccs második szettjében mutatott játéka kezdett a pre-sérülés előtti Nadalra emlékeztetni, lassan majdcsak összeáll a kép.  Uncle Toni megerősítette, hogy Rafának van egy kis izomhúzódása a hasfalán, de semmi komoly, csak a kihagyás miatt van. Hasonlóképpen a csuklóján lévő szalag is csak elővigyázatosság miatt van, nem sérült, kizárólag a hosszú kihagyás miatt alkalmazzák.

Rafa is igen megvolt magával elégedve.

Mari és Djokó eseménytelenül ment tovább, Kolja sajnos nem fog döntőt játszani, Simon búcsúztatta. De nagyon nem tudok rá haragudni, nem játszott rosszul, csak az ütései egy-két milliméterrel kimentek. Van ilyen, bár ha Feddel fordul ez elő, ilyenkor ő nem szokta erőltetni, hanem beáll biztonsági játékra. Mondjuk Kolja nem Fed, de az már más kérdés 🙂

Federer d. Ferrer  3-6 6-3 6-4
Nadal d. Mathieu 7-5 6-2
Murray d.  Stepanek 6-4 6-1
Djokovic d. Chardy 7-5 6-3
Simon d.  Davydenko 6-7(6) 6-4 6-4
Hewitt d. Querrey 6-1 2-6 6-3
Benneteau d. Garcia-Lopez4-6 6-4 7-6(4)
Berdych d. Guccione 6-4 6-3

A mai négy meccsből három érdekesnek ígérkezik, a negyedik kevésbé, és rögtön ezzel kezdünk: Mari hat órától Benneteau-t  fogja szarrá verni, aztán Fed érkezik Hewitt ellen, amit remélek, hogy egy színvonalas meccs lesz, Djokó kilenctől kezd Simon ellen, az esti program pedig megint Rafa, ezúttal Berdych ellen. Ez utóbbi meccs elsődlegesen azon fog múlni, hogy melyik Berdych jelenik meg a pályán.

Advertisements