Címkék

, , , , , ,

A DC-nk további csapásokat szenvedett el: Tsongának sikerült valahogy kikapnia a kvalis Guccionétól, Roddicknak meg Querreytől.

Ismerkedjün meg akkor kicsit Guccionéval, aki ausztrál, 24 éves, legmagasabb ATP helyezése a 67 volt, jelenleg 124. helyen tanyázik. Whatever.

Andy veresége Querrey-től azért ennél sokkal vállalhatóbb: a 21 éves amerikai végig igen figyelemre méltóan játszott a US Open Seriesen, meg egyébként is tehetséges és különben is kedvelem, szóval megbocsátom neki 🙂 Andy pedig nagyon fáradtnak és enerváltnak tűnt végig, azt hiszem itt az ideje egy kis pihenésnek, majd teljes gőzzel irány a US Open 🙂

Sikerélmény viszont azért most is akadt: a jövőbeli döntős Kolja győzelmét kiszurkoltuk Kunyicin ellen. Szó szerint. Nem hiszem, hogy valaha is ennyire idegesen bámultam volna az SB-t egy Kolja meccsen, lol 🙂

A top 4 is pályára lépett, közülük leginkább Rafának kellett megdolgoznia a győzelemért. Seppi szegény folytatta a második körben Roger/Rafa sorozatát, de most csak magának köszönheti, hogy nem tudott továbblépni. Rafa még mindig nem az igazi, különösen a szerva nincs nagyon rendben, és a fonák ütéseket is kerülte, helyette valami fonáknyesegetésekkel próbálkozott, nem nagy sikerrel 🙂 Ami szintén nem volt az igazi: gondjai voltak a szerva retörnökkel is, ami Seppi legendás 2. szerváját ismerve, elég meglepő. Állítólag egyébként Rafának nemcsak a térdével van gondja, jelenlévő nézők szerint van egy jó vastag kötés a hasánál is, amit tipikusan sérvnél szoktak használni. Whatever.

Djokó, Mari gond nélkül ment tovább, Fed is, aki szokásos Masters első körös formáját hozta: ütögette a jó első szervákat, elszórakozgatott Acasuso gémjeiben, aztán minden szett utolsó három-négy gémjét megnyomta, megszerezte a breaket, és ennyi volt. A meccs után megérdeklődték tőle, hogy nem bánja-e, hogy nem volt nagyobb csata, hogy kicsit jobban beüsse magát, mire röviden közölte, hogy nem 🙂

Roger Federer d. Jose Acasuso 6-3 7-5
Rafael Nadal  d. Andreas Seppi 7-6(4) 7-6(3)
Andy Murray d. Nicolas Almagro  7-6(3) 6-2
Novak Djokovic d. Ivan Ljubicic  7-6(5) 6-4
Sam Querrey d. Andy Roddick 7-6(11) 7-6(5)
Chris Guccione d. Jo-Wilfried Tsonga 7-6(12) 6-2
Nikolay Davydenko d. Igor Kunitsyn 6-2 1-6 6-3
Radek Stepanek d. Marat Safin 4-6 6-3 6-1
Paul-Henri Mathieu d. Ivo Karlovic 7-6(9) 6-4
Guillermo Garcia-Lopez d. Mikhail Youzhny 7-5 6-3
Julien Benneteau  d. Jürgen Melzer 6-2 3-6 6-2
Tomas Berdych d. Philipp Petzschner 7-6(8) 6-7(7) 6-4
Jeremy Chardy d. John Isner  6-7(1) 6-3 41 ret. (visszalépett)
Lleyton Hewitt d. Benjamin Becker  6-3 6-3

Ma viszont már nem lesz elég ez az energiatakarékos játék: Ferrer jön, aki mostanság meglepően, már-már 2007-es szinten játszik, nem lesz egy könnyű meccs. Viszont akármi is lesz az eredmény, arra biztosan jó lesz, hogy belejöjjenek a ritmusba. Az első meccs lesz a centerpályán, déltől, nálunk hat órától.

Utána Mari és Step, Hewitt és Querrey, majd este Rafa és PHM. Djokó a második számú páyára szorult, Chardyval fog küzdeni, úgy este nyolc fele.

Kolja pedig újabb lépést tesz a döntő felé: Simont fogja búcsúztatni 🙂

Reklámok