Címkék

, , , , , , , ,

– szólt Fed a meccs után. Tényleg ezt mondta.

Fed vs Philipp Kohlschreiber: 6-3, 6-2, 6-7 (5), 6-1

Vicces meccs volt egyébként, és egyáltalán nem volt annyira egyszerű, mint amit az első, második és negyedik szett eredménye mutat. Kohli igyekezett a lépést tartani, de az első két szettben Fed gyakorlatilag érinthetetlen volt. Aztán a második szett végén abszolválta második elesését ezen a tornán (aztán nem sokra rá a harmadikat is), és hát ez itt nem az RG, hogy lehajtott fejjel, összeszorított foggal küzdjünk. Nem, ez itt Wimbledon és itt nem történhet meg olyasmi, hogy csak úgy elesünk.

Na szóval, ezen felhúzta magát, plusz néhány meglehetősen érthetetlen vonalbírói döntésen, meg különben is, unta már nagyon, és ha már megvolt a break a harmadikban, próbáljunk ki új dolgokat, na, ennek eredményeképpen elment a szerva egy-két gém erejéig, ami elég is volt a szett eleji break elszórakozására. Persze, így is nyerni kellett volna a TB-t, dehát kell néha durcáskodni egy kicsit. És hát PEHK is megragadta a kínálkozó lehetőséget, a harmadik szettben 2 hibája és 21 nyerője volt. (Egyébként a teljes meccsen is kevesebb hibája és több nyerője volt, mint Rognak a statisztika szerint). Aztán Rog gyorsan lerendezte a végét.

A BP kihasználás hagyott némi, khm, kívánni valót maga után (7/22), viszont a harmadik szett egy-két gémét eltekintve szépen játszott, Kohli is, szóval elég látványos meccs volt.

Néhány labdamenet ízelítőként

Kohli véleménye a történtekről:

I mean, he always starts everything is looking so easy and smooth with him. But for the opponent, for example me today, I always felt the pressure so much that he’s starting the matches very aggressive and put a lot of pressure. Yeah, I mean, it’s always nice to play against him. It’s a funny boy. It’s always nice, so actually it’s quite funny. Unfortunate that most of the time you gonna lose.

Azt ugyan nem tudom, hogy mit akart jelenteni az a “funny boy”, de értjük.

Hétfőn Söd jön, akinek a fű sokkal jobban fekszik, mint a salak, ami elég riasztó gondolat 😉 Plusz ugye “senki se veri meg Södöt 11szer”, valamint az RG döntő rádöbbentette arra, hogy eddig sem azért kapott ki, mert rosszul játszik, hanem mert Fed arra kényszeríti, hogy rosszul játsszon, így taktikai változtatásokra is számítok. És hát a Rettegett Negyedik Kör jön, ami az elmúlt három GS-en kritikus volt napsütéses Fednek, szóval van miért izgulnunk, azt hiszem.

Közben Ivo elintézte Tsongát, akit mi Verdával szemben ejtettünk ki, szóval nem is lőttünk annyira mellé, Novak meg úgy néz ki épp Mardy ellen, mintha teniszező lenne. Hogy mik vannak.

És hajrá, Tommy, nagyon sok pontunk fekszik benned 😉

Advertisements