Címkék

, , ,

Fed vs. Berdych: 4-6, 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-2

“I enjoy those kind of fights because it doesn’t happen very often, I’ve had maybe five or six in my life. It’s always special to come back from 2-0. It’s nice for me and I hope it’s a good omen.”

Örülök Roger, hogy legalább te élvezted.

Bár az is igaz, hogy valahol én is örülök, mert kellett ez. Lehet, hogy hülyén hangzik, de mégis. Annyira elegem volt már abból, hogy jól játszik, aztán az ellenfél is elkezd játszani, mire Roger elveszti az önbizalmát, ideges lesz, hibázik, és látszik, hogy valahol, mélyen, fél. Még Seppi és Marat ellen is látszott ez a 3. szettekben, csak szerencsére ott már megvolt kettő és nem hagyta, hogy elhatalmasodjon rajta a pánik. (Dohát hagyjuk, arról nem akarok beszélni… 🙂 )

Na, ez most más volt. Azt nem tudom, hogy mi a manót csinált az első két szettben (lehet h kissé elbízta magát az első három meccs után?), Berdych valószínűleg élete formáját hozta, de ez nem lett volna elég: Fed felmutatott mindent, ami mostanában nem szokott menni. Nem volt sehol az első szerva, a második szervát Berdych gond nélkül kezelte, rengeteg ki nem kényszerített hiba, idegeskedés, kapkodás. Aztán a harmadik szett közepénél bekattant valami. Valószínűleg rájött, hogy ezt most itt tényleg elveszítheti, és talán jobb lenne azzal foglalkozni, hogy a másikat hogyan lehet legyőzni, mint azzal, hogy miért nem megy ma ez nekem. Aztán innentől kezdve Berdychnek esélye sem volt: megkerült a szerva, aztán szép lassan a játék többi része is, a vége már könnyed volt. Igazából ennek egy sima 3 szettes győzelemnek kellett volna lennie, de úgy érzem, nem baj, hogy nem lett az.

Szerdán viszont JMDP, aki teljesen simán intézte el Cilicet és valami fantasztikus formában játszik. Ellene nem lehet szórakozni két szetten keresztül, “A” játék kell az elejétől a végéig,  de azt hiszem Roger is tudja ezt. Reméljük hisz is abban, hogy meg tudja csinálni. De a mai meccs után, azt hiszem, hogy igen.

Advertisements