Címkék

, , , , , ,

Miután Andynek sikerült három szettben, három óra alatt legyőzni Fedet az év egyik legjobb meccsén, másnap gyakorlatilag nem lépett pályára Kolja ellen: 7-5, 6-2, a második szettben már csak tettetni sem próbálta, hogy próbálkozna. Hát van még mit tanulnia, de egy-két oktatás Fedtől és menni fog ez.

TENNIS-ATP-MASTERS-CHN

Persze kérdés, hogy mi volt ennek az értelme (Andy már kvalifikálta magát a Fed meccs előtt), de egyértelmű, hogy neki többet jelentett az a meccs, mint a torna. Mert Andy a jövőnek játszik. És tudja, ha minden úgy megy, ahogy azt szeretné, a következő év(ek) arról fognak szólni, hogy  ő és Fed. (Aminek én személy szerint nagyon örülnék.) És lesz még lehetősége megnyerni az MC-t, nem is egyszer.

Mondjuk azért az is kérdés, hogy mekkora lelki előnyt jelent ez a megnyert meccs a jövőre nézve, mert hát alig sikerült legyőzni egy hátproblémákkal és betegséggel küszködő Fedet. Bár, mint ahogy AM mondta, ez nem látszott a játékán. De ebben inkább azért Fednek hinnék, aki elmondta, hogy nem tudta úgy ütni a szervákat, mint ahogy kellett volna.

Közben Djoko, aki a harmadik tét nélküli meccsét szépen odaadjándékozta Tsongának, talán az egész torna legeseménytelenebb meccsén megnyerte az MC-t, ismét bizonyítva azt a régi alapigazságot, hogy az élet igazságtalan és szépen keretbe foglalta az évét. Kár, hogy az AO és a TMC között nem sok mindent csinált.

De azért, mégis úgy gondolom, hogy az a hozzáállásbeli különbség, ami AM és Djoko között van, hosszútávon jónéhány GS-győzelemnyi különbséget fog jelenteni.

Leginkább persze jelenleg annak szurkolok, hogy Andy is és Fed is teljesen egészségesen tudja végigküzdeni a következő évet, mert egyszerűen fantasztikus őket látni egymás ellen játszani. Milyen labdamenetek voltak már pénteken is?!

El tudjátok képzelni milyen meccs lenne az, amikor egy 100%-os Fed és egy 100%-os Andy küzd egymás ellen a tizennegyedik, illetve az első megszerzéséért? Shit. (Persze Fed győzelemmel, mert már kezdem unni, hogy a “legjobb meccs az évben” meccsek valahogy mindig Fed vereséggel zárulnak. Mondjuk van egy olyan mély gyanúm, hogy ha Fed győzelemmel zárulnának valószínűleg nem lennének az “év meccsei”…)

A döntőért pedig az ATP senki másnak nem tehet szemrehányást csak magának.

Reklámok