Címkék

, , ,

shanghai

ász: 3 db
első szerva: 51 %
50 UE, ebből 31 tenyeres

eredmény: Fed vs Simon: 6-4, 4-6, 3-6

Nem akartam legutóbb írni, de nem voltak/vannak túl jó előérzeteim a TMC-vel kapcsolatban (mondjuk nem volt nehéz…), hát ez most be is jött.

A meccset nem láttam, mivel néha ugye dolgozni is kell, de azt hiszem a fenti adat elég is nekem.

Volt természetesen a szokásos 0-40-ről mentett hold és 40-0-ról elveszített break lehetőség, ez utóbbi gyakorlatilag eldöntötte a meccset, miután a harmadik szett derekán egyenlőnél sikerült összehozni.

Persze végülis, az is nagy dolog, hogy szerva és tenyeres nélkül is három szett lett… nem is értem…

Fednek ugye hátproblémái vannak, ami mint megtudtuk mostanra sem múlt el, mert hát “kezelést kapok rá, meg fájdalomcsillapítót szedek, elkezdtem edzeni, de csak úgy finoman, Tsongával sem akartam gyakorolni, inkább két helyit kértem, mert ők annyira nem ütik meg erősen a labdát, igazából majd az első meccsen derül ki, hogy mennyire bírja, de természetesen meg akarom ezt a tornát nyerni, meg le akarok faragni Nadal előnyéből és különben is”.

Szóval

  1. ez a mai „baleset” vagy annak volt köszönhető, hogy nem tudott normálisan gyakorolni, és kiesett egyébként is a ritmusból (nekem úgy tűnik, h Fed az a típusú játékos, akinek folyamatosan meccsekre van szüksége, jól látom?)
  2. nem jött be a hátpróba
  3. egyéb (mindenki ideképzel azt, amit akar)

Gondolom, az igazság valahol a három között van, tehát nyilván az lenne a legcélszerűbb, ha visszalépne (már el se kellett volna indulni, de ez a lehetőség már fel sem merült bennem).

Így a tippem a következőkre:

Fed természetesen játszani fog, mert ha nem is a tornagyőzelem, de két nyert meccs a minimum, hogy Djoko véletlenül se előzze be a ranglistán (mert természetesen ez is szempont, hogyne lenne az), a két meccsen sem lesz TMF az tuti, szenvedés lesz, megalázó lesz, begyűjt még egy-két kellően inspiráló élményt jövőre, és nem fog egy meccset sem nyerni. Mire befejezi a háta rosszabb lesz, mint előtte, a végére már a szervájában sem fog bízni, az off-seasont pedig azzal tölti, hogy hol meg lesz győződve arról, hogy megnyeri AO-t, Wimbyt és az USO-t, visszaszerzi az első helyet, és egyébként is mindenki bekaphatja, míg más napokon pedig felteszi magának a kérdést, hogy mi a manónak is erőlteti ezt, miközben ott van az a 13, meg kéne gyerek, meg új kihívás, és egyébként is mindenki bekaphatja. Mindeközben pedig teljes elszántsággal gyakorolja a kétkezes fonákot, valamint betesz még egy exót, illetve megszervez egy karácsonyi páros tornát, mert nincs is annál jobb, mint tenisszel ünnepelni a Szentestét.

Így miután kellően kifárasztotta magát (ha jól sikerült, még egy-két sérülést is beszerzett), és lelkileg is teljesen felkészült, neki is kezdhet a 2009-es évadnak, ami egyszerűen egy élmény lesz. Egy élmény.

Á, imádom ezt a pasit. Ez van 🙂

PS: hehehe. A presser majdnem USO-beli magasságokban van: tök jó ez a három szett, mert legalább többet lehetett gyakorolni, a vereség is az, mert hát Andy & Andy ellen kell az extra motiváció 🙂 (Na jó, az utóbbit nem teljesen így mondta, de az elejét nem én találtam ki).

Esküszöm, ezek a váratlan vereség/nagyon nyögvenyelős győzelem utáni presserek feledtetik magát a vereséget/nagyon nyögvenyelős győzelmet, egyszerűen gyönyörűek 🙂

Advertisements