Címkék

, , , , , ,

Azt hiszem mindenki tudja, hogy Fed a Dubaiban elszenvedett vereséget követően mondott egy-két dolgot Andyről, ami ugyan nem volt túl hízelgő, de annál igazabb. Miszerint Andy nem fejlődött túl sokat az elmúlt évben, továbbra sem játszik aggresszívan, csak arra vár, hogy a másik hibázzon. Amit ő ugye azon a meccsen meg is tett, de ez nem lesz mindig elég.

Federer probably doesn’t know that the comments he made in Dubai this year, after Andy beat him in the first round, may have provoked a realisation in Andy that he had to become more aggressive more often if he was to challenge for the big prizes.

írta a madridi tornagyőzelem után Andy anyukája, Judy  Murray a Telegraph UK-nek.

Őszintén szólva már eddig se értettem, hogy miért voltak egyesek felháborodva azon, amit Fed mondott. Ha Fed konstruktív kritikával szolgál a játékoddal kapcsolatban (elég sokszor kifejtette már korábban is, hogy Andyt mekkora tehetségnek tartja), akkor nem besértődni kell, hanem elővenni a kis füzetet és jegyzetelni. Hál istennek, Andy volt olyan intelligens, hogy átlátta ezt és az elhangzottak elérték a kívánt hatást.

Mert Judy, egyben biztos vagyok: Fed pontosan tudja. És biztos lehetsz benne, hogy Djoko soha nem fog hasonló jellegű megjegyzést kapni…

És ha már új, feltörekvő tehetségeknél tartunk:

Azt hiszem JMDP  megismerkedett a mancrush fogalmával 🙂

Mi a véleményed a ranglista elején lévő helyzetről: Rafael Nadalt tartod minden kétség nékül az elsőnek?

Rafa fantasztikus szezonon van túl, nem kérdés, hogy jelenleg ő legjobb. De Roger az Roger, és számomra ő tökéletes. Ha Rafával szemben kell játszanom, akkor gond nélkül tudok koncentrálni, de ha Rogerrel szemben, akkor nem tudok annyira összpontosítani. (hehehe)

Ki a példaképed?

Kedvelem Safint, nagyon természetes a játékstílusa. És Roger, mert annyira szabadon játszik. Gyakran szoktam tanulmányozni, hogy hogyan röptézik, és megpróbálok tanulni belőle. Úgy gondolom, hogy ha példaképet keresel, akkor Roger a legmegfelelőbb.

Semmi baj, Juan. Mi is gyakran szoktuk tanulmányozni a röptéit. Legalább te elmondhatod, hogy a szakmai fejlődésedhez kell 🙂

Reklámok